Selvløftende strykejern er snart tilbake!

Er du en av dem som sitter på gjerdet og venter på at det selvløftende strykejernet kommer inn igjen? Ikke fortvil, vi jobber med saken og om noen få uker får vi påfyll!!

Vet du ikke hva jeg snakker om?

Du kjenner kanskje til Missouri Quilt Company og har sett videoene på YouTube? Damene   bruker et strykejern fra Oliso som løfter seg opp når en tar hånda fra håndgrepet.

Unold er europeisk produsent av dette fantastiske strykejernet og etter at vi solgte ut alle vi hadde – kommer den nå inn igjen.

Unold Safety Lift strykejern –  875 kr inkl. moms pluss frakt

Safety Lift ikke synlig
Unold1

Safety Lift synlig
Unold2

Unold3

Unold4

Unold5

Unold6

Tekniske data:

 • 2.400 W, 220-240 V ~, 50 Hz
 • Damp- og tørrstryking, vertikal stryking
 • Patentert automatisk løftefunksjon
 • Skrur seg automatisk av etter ca. 8 minutter ikke i bruk
 • Skrur seg av etter 30 sekunder ved velt (det sitter en liten metallkule inn som avbryter)
 • Stor rustfritt stål-sole med 3 damptrinn (ca. 5-36 g/min.)
 • Separat dampskudd med ca. 0,7 – 0,9 g damp per dampstøt
 • Kontrollys til temperatur
 • Egnet til springvann (destillert vann ikke nødvendig)
 • Automatisk selvrens
 • Mål (LxB/TxH): 29,2 x 12,3 x 15,3 cm

3 meter ledning gir høy fleksibilitet.
Løftefunksjonen kan slås av ved behov.
Leveres i blått som på bildene.

I videoen kan du se hvordan den fungerer (obs, den er på tysk):

Vi legger ut forhåndsbestillinger ca. rundt 20. mai

 

God morgen!

God morgen til alle dere. Jeg sitter her forholdsmessig tidlig (ble alltid kl 9 den siste tiden, det er fordelen med å åpne butikken kl. 11 :-)), fordi Miss Rosalie – en av husets tre katter og den yngste – syntes nå var det på tiden å bli våken og klatret fram og tilbake over ryggen min og begynte å vaske håret mitt.
Nå har jeg fått skrevet fakturaene til nettbutikk og setter sammen et bakstykke til et  konfirmasjonsteppe til noen som ikke blir konfirmert – betyr jeg har ganske god tid.

Jeg er faktisk i god humør selv om sliten. Det ble en lang arbeidsdag i går fordi jeg hadde symaskin-opplæring til en som hadde kjøpt maskin hos meg og en med en fremmed maskin og dem skulle sy en pung med pyntesøm, applikasjon og glidelås. Det gikk veldig greit og nå har jeg faktisk et arbeidsredskap fremover. :-) Pungen har jeg utviklet i løpet av gårsdagen i butikkeens åpniingstid, noen ting tar tid.

Det er helt topp at det er helligdag i morra og stengt, for da få jeg forhåpentligvis quiltet 2 kundetepper på Longarmmaskinen, ble litt kø på den fronten.

Ellers, ha alle sammen en kjempefin helg!!

Britta

Tepper som varmer

Hørt om Tepper som varmer, aksjonen til Norsk Quilteforbund? Det gis tepper til langtidssyke barn på sykehusene rundt omkring i landet. Landsdelene har kontaktpersoner som samler inn teppene og sørger for registrering og videresending/-utdeling.

Nå syr Quiltekunst mange tepper i forskjellige størrelser til butikken. Og etter en stund er jo stoffene utgått. For at det ikke flommer over tar vi av og til en opprydding og leverer samlete tepper som ikke lengre trengs til Nancy Eriksen, som er kontaktperson her nede på Sørlandet. Teppene på bildet pluss 2 til er i hvert fall klare til levering.

Tepper som varmer

«Flirt» – en serie av Windham Fabrics

Serien er designet av Another Point of view og utmerket egnet til å lage noe med et moderne uttrykk. Årets farge oransje i kombinasjon med chartreuse grønn, orkide lilla og stone gråbrun er både litt retro og samtidig fullstendig modern samtid.

flirt-all

DSC_1269

Alle 12 stoffer ble brukt i teppet.

Flirt - windham fabrics2015-03-16 16.49.17

Blokkene er i utgangspunkt halvsquare triangles (HST), lagt som f.eks. i denne youtube tutorial.

Forskjell er at når du er ferdig med blokka, så gjør du samme jobben engang til, bare i motsatt retning. Du legger altså igjen rette på rette og syr på begge sider av den andre diagonalen. Kutter og vips har du 2 blokker som består av 4 trekanter hver.

Hvis du har lyst på stoffene, det ligger her: Flirt-stoffpakke
Vi kan også levere den roterende skjærematta hun bruker i videoen, rullekniv, linjal og alt annet.

 

Hjertelig velkommen

I fjor ble Quiltekunst ENK – en ren nettbutikk for Jelly Rolls, Charm Packs og andre pre-cut – til Stoffdronning AS –  Kristiansands nye stoffbutikk og nettbutikk til alle slags stoffer.

Ettersom hjertet vårt henger på quilting, og siden vi savner den direkte kommunikasjonen, muligheten til å informere om nyheter og til å legge ut norske tutorials, har vi opprettet quiltekunst.no som mellomlanding før dere fly videre til nettbutikken.

Så, velkommen skal dere være!